Geen herexamens meer voor geslaagde studenten

Studenten die geslaagd zijn voor een vak kunnen zich vanaf het academiejaar 2014-2015 niet meer inschrijven voor het herexamen, om eventueel een hogere graad te behalen.

jvanlint

Soms schrijven studenten, die maar nipt geslaagd waren voor een vak, zich in voor het herexamen van dat vak om een hoger cijfer te halen. Op die manier kunnen ze alsnog een onderscheiding, grote onderscheiding of zelfs grootste onderscheiding behalen. De graad van afstuderen is belangrijk voor studenten die willen doctoreren.

Onderwijsinstellingen kiezen op dit moment zelf of geslaagde studenten zich mogen inschrijven voor het herexamen. Daar maakt de Vlaamse regering nu een einde aan. "Als een student een credit behaald heeft, wordt dat opleidingsonderdeel voor hem of haar afgesloten. Ze kunnen dan vanaf volgend academiejaar niet meer deelnemen aan een voor hen afgesloten opleidingsonderdeel", stelt de woordvoerder van onderwijsminister Smet in Het Belang van Limburg. Voor studenten van Universiteit Antwerpen verandert er niets, want de Universiteit past de regel al toe.

Archieffoto