1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Zondag opnieuw (kinder)carnavalstoet in Boom

Na zowat 15 jaar vertrekt zondag 9 maart om 14.30 uur aan de Varkensmarkt opnieuw een (kinder)carnavalstoet door de Boomse straten. De avond ervoor heeft er een carnavalsbal plaats in 't Feestpaleis. Onder het motto niet gemakkelijk maar moeilijk gaat ook, is Oud-Loebas Julien De Ceulaer van de vroegere koninklijke carnavalsvereniging de Loebassen er in geslaagd een nieuwe start in het Boomse carnavalsleven te maken. Vorig jaar is voor de herstart van het carnavalgebeuren de Orde van de Onnefretters opgericht.

boey jan

"Het zal bescheiden zijn. Toch hopen we dat vooral de kinderen massaal zullen deelnemen. We gaan ook geen uitgebreid parkoers afdweilen. We willen vooral zien of er voldoende interesse bestaat om volgend jaar er opnieuw mee door te gaan en het carnavaleske leven in Boom terug op de kaart te zetten", legt Julien De Ceulaer (67). De Loebassen waren jaar en dag organisator van de stoeten die door de Boomse straten trokken. Door allerlei omstandigheden hielden ze het als vereniging rond de eeuwwisseling voor bekeken. De Sint-Jansvrienden die dinsdagavond al op toer trokken door Boom zijn zaterdag ook van de partij!

Carnaval en parkoers

Het carnavalsbal heeft zaterdagavond 8 maart vanaf 20 uur plaats in het Feestpaleis in de Col. Silvertopstraat. De (kinder)carnavalstoet vertrekt zondag 9 maart om 14.30 uur aan de Varkensmarkt. Iedereen die wil, liefst verkleed, kan deelnemen. Dan gaat het via de Blauwstraat, Onze-Lieve-Vrouwstraat, Heldenplaats, Groenhofstraat (tegengestelde richting) naar en rond de Markt, Hoogstraat, Antwerpsestraat tot aan het gemeentehuis, waar burgemeester Jeroen Baert al dit verkleed geweld opwacht. Nadien trekken de kinderen en gevolg naar het Feestpaleis waar hen versnaperingen en foorplezier wacht.

Jan BOEY
Foto GVA

MEER OVER

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio