Bourabia ontkent contractverlenging bij Lierse

Rachid Bourabia ontkent dat hij zijn contract bij eersteklasser Lierse verlengd heeft. Dat blijkt uit een officiële mededeling die zijn advocaat Laurent Denis woensdagochtend naar Belga verstuurde.

ikerremans

Lierse kondigde maandag met de nodige trots aan dat de opties in de aflopende contracten van Rachid Bourabia, die de Franse en de Marokkaanse nationaliteit bezit, en de Egyptenaar Hossam Ghaly gelicht werden, waardoor de verbintenis van beide spelers automatisch verlengd werd tot 2015. Maar volgens Bourabia is er van een contractverlenging geen sprake. "Rachid Bourabia is verwonderd over het persbericht dat eerder door Lierse de wereld werd ingestuurd", luidde de uitleg van Laurent Denis. "Bourabia ontkent dan ook dat er sprake is van een contractverlenging. De overeenkomst die hij op 17 juli 2012 tekende, loopt op 30 juni 2014 af."

De 28-jarige Bourabia arriveerde in 2012 op het Lisp. De aanvallende middenvelder speelde tussen 2007 en 2011 bij tweedeklasser Waasland-Beveren. Nadien speelde hij nog een jaartje bij eersteklasser Bergen, vooraleer hij in Lier neerstreek. Bourabia vond dit seizoen al acht keer de weg naar het doel in 24 competitiewedstrijden. Hij is samen met Tony Watt topschutter van de Pallieters en had zo een belangrijk aandeel in de reddingsoperatie. Twee speeldagen voor het einde van de reguliere competitie zijn ze op het Lisp zeker van het behoud.

Belga Foto Belga