Wandelen tussen pinguïns in Planckendael

Volgende maand, wanneer de paasvakantie zijn intrede doet, kunt u in dierenpark Planckendael het volledig vernieuwde Amerika-continent bezoeken. Nu al kunnen abonnees van uw krant tickets bemachtigen om in première de nieuwste attractie te bewonderen: 59 langs uw benen waggelende pinguïns. Wij gingen u al even voor.

jatimmermans

Wauw! Oh! Mmm! De klanken van bezoekers die een dier kunnen aanraken, laten weinig aan de verbeelding over. In Muizen Zuid-Amerikaanse pinguïns mogen aanschouwen die langs je benen voorbijschieten: een sensatie. Wanneer in de loop van de namiddag de deurtjes van het verblijf onherroepelijk dichtgaan voor het publiek, mogen de dierenverzorgers van Planckendael verder aan de slag met de nieuwe poulains.

Of het een voorrecht is, vragen we Karen Vermeulen (22) uit Bonheiden. Ze knikt van ja. "Tuurlijk", glimlacht ze. "Ik ben uiteraard zelf een dierenliefhebber. Het is fantastisch om met deze dieren te kunnen werken. Al komt er soms een en ander bij kijken. De nodige persaandacht bijvoorbeeld (glimlacht)."

Lees het volledige artikel woensdag in Gazet van Mechelen

MARIJN SILLIS

Foto Joren De Weerdt

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio