Sp.a hekelt "besparingen" Homans

De besparing die door OCMW-voorzitter Liesbeth Homans werd aangekondigd, komt volgens Johan Peeters, sp.a-raadslid in het OCMW, net duurder uit voor de Antwerpse belastingbetaler. Zowel de verloning van de raadsleden als die van de ondervoorzitters ligt een pak hoger dan in de vorige legislatuur, zo becijfert hij.

jatimmermans

Johan Peeters verzamelde de uitgaven die het OCMW deed voor zijn raadsleden en ondervoorzitters voor de werkingsjaren 2012 en 2013. Uit die cijfers blijkt dat de verloning van de OCMW-raadsleden in 2013 zowat 53.473 euro duurder uitkwam dan het jaar voordien.

Nochtans werd het aantal keren dat de voltallige OCMW-raad bijeen komt verminderd naar één keer per maand. Voordien was dat twee tot drie keer per maand. Dat de uitgaven aan zitpenningen desondanks een pak hoger liggen, is volgens Johan Peeters het gevolg van de talrijke vervangingen door raadsleden van de voorzitter. "Sinds ze OCMW-voorzitter is, heeft mevrouw Homans nog geen enkele vergadering bijgewoond van de bijstandscomités. Van januari vorig jaar tot nu zijn er 357 van die vergaderingen geweest. Haar voortdurend vervangen zorgt voor extra uitgaven. Meestal zijn het haar partijleden die vervangen. Blijkbaar gunt ze hen die 150,50 euro extra zitpenning."

"Telfouten"

OCMW-voorzitter Liesbeth Homans (N-VA) is met vakantie in het buitenland. Er kwam wel een reactie vanuit haar kabinet. "Johan Peeters maakt een aantal denk- en telfouten", zo klinkt het daar. "Zo telt hij een aantal extra zittingen die er in 2012 waren niet mee. De vicevoorzitters hadden twee medewerkers die elk 30.000 euro per jaar kosten. Dat is er nu maar een meer. In 2012 was er ook een raadslid minder dat zitpenningen kreeg, door een langdurige ziekte. En in 2012 was OCMW-voorzitter Leen Verbist (sp.a, red.) slechts aanwezig op 4 procent van de bijstandscomités."

Lees het volledige verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen

WIM DAENINCK

Foto LUMA, WH

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER