In Antwerpen veroordeelde drugscrimineel in Rotterdam opgepakt

In Antwerpen veroordeelde drugscrimineel in Rotterdam opgepakt

In Antwerpen veroordeelde drugscrimineel in Rotterdam opgepakt

Print
De Nederlandse politie heeft maandag in Rotterdam een 46-jarige man gearresteerd, die nog een gevangenisstraf van 7 jaar voor cocaïnesmokkel moet uitzitten. De Nederlander is in het najaar van 2011 door het Antwerpse gerechtshof veroordeeld voor de import van cocaïne via de haven van Antwerpen. Dat maakte het Nederlandse openbare ministerie dinsdag bekend.

De veroordeelde drugscrimineel was België ontvlucht, nog voor zijn straf kon uitgevoerd worden. De voorbije maand vroegen de Belgische autoriteiten aan Nederland de strafuitvoering over te nemen, nadat gebleken was dat de man in Rotterdam verbleef. België deed dit verzoek omdat Nederland voor het uitzitten van een gevangenisstraf geen onderdanen uitlevert aan andere landen. De veroordeelde crimineel werd maandag in de boeien geslagen in zijn woning.

Woensdag wordt hij voorgeleid bij de rechter-commissaris in de rechtbank van Rotterdam. Die zal beslissen of de crimineel blijft vastzitten totdat het gerechtshof in Arnhem een definitieve uitspraak zal doen over de tenuitvoerlegging van de straf, die in België uitgesproken was.

Archieffoto

MEEST RECENT