1 op 4 ziet haar huisdier liever dan haar man

Vanaf 12 maart pakt Vijf uit met Koppels. Voor het programma werd samen met onderzoeksbureau Haystack een enquête op poten gezet die onder andere weergeeft hoe koppels omgaan met elkaar. De enquête werd opgevoerd op 1000 Vlaamse koppels en dit zijn enkele van de verrassende resultaten.

egeboers

Over het seksleven van de Vlaming valt duidelijk niet te stoefen, althans dat vinden de koppels zelf. Ze geven hun seksleven maar een 6,5 op 10 en hebben dan ook maar 7 keer per maand seks. Om het helemaal erg te maken kiezen 1 op 3 mannen liever voor 2 weken geen seks dan 2 weken te moeten leven zonde hun geliefde internet. 30 procent van de mannen durft het dan ook nog te riskeren om te denken aan een andere vrouw tijdens de seks

Onze Vlaamse koppels kunnen preuts zijn. Zo duurt het meestal 3 maanden voor ze voor de eerste keer met elkaar in bed duiken. Ze doen het blijkbaar wel liever in de woonkamer, dan in de saaie slaapkamer. Onze vrouwen kunnen het ook uithangen, zo blijkt dat 1 op 4 vrouwen liever aan het huishouden denkt tijdens de seks. Sommige vrouwen huilen om hun man te manipuleren én er zijn er zelfs die hun huisdier liever zien dan hun man.

Liefde is, samen oud worden. Zo denkt toch 9 op 10 koppels. Er wordt 14 keer per week gezegd dat ze elkaar graag zien. Maar toch viert 70 procent geen Valentijn. Mannen zeggen vaker 'ik hou van je' dan vrouwen. De vrouwen kunnen dominant zijn want maar liefst 60 procent heeft het laatste woord, en 4 op 10 vrouwen durft wel eens stiekem de gsm van haar man checken. Al lezen zowel vrouwen als mannen elkaars sms-jes en emails mee.

Photo News / Evelien Geboers

MEER OVER Fit & Gezond