Tine Embrechts loopt voor Think Pink

Actrice en zangeres Tine Embrechts liep vorig jaar nog maar haar eerste marathon. Dit jaar staat ze klaar om deel te nemen aan de Antwerp 10 Miles voor de borstkankercampagne Think Pink.

dbervoets

In oktober vorig jaar liep Embrechts de marathon van Eindhoven na een half jaar intensief trainen. Daarna liep de Antwerpse vier maanden niet, maar sinds februari is ze weer volop aan het oefenen voor de 10 Miles.

Embrechts jogt omdat ze van het goede leven houdt. Als ze gelopen heeft, gunt ze zichzelf al eens een extraatje aan tafel. "Alleen in de laatste weken voor die marathon ben ik wat strenger geweest. Al die inspanningen moesten toch renderen", vertelt Embrechts.

Hoewel Embrechts meestal in haar eentje loopt, geniet ze ook van lopen met vrienden. "Vorig jaar kreeg ik regelmatig het gezelschap van Ronny Mosuse. Heel gezellig", zegt ze. Volgens haar is het wel belangrijk dat het tempo van beide personen overeenkomt. "Als ik eens een vriendin meekrijg, laat ik die na vijfhonderd meter achter", lacht Embrechts.

De actrice zal de Antwerp 10 Miles lopen ten voordele van de borstkankercampagne Think Pink.

DIBE

Archieffoto