1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bouwvergunning voor sociale appartementen vernietigd

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van 31 sociale appartementen aan de Sander de Vosstraat in Koningshooikt (Lier) vernietigd.

Van Rompaey Chris

De Lierse Maatschappij voor de Huisvesting (LMH) koopt in 2007 een perceel van meer dan zevenduizend vierkante meter groot, gelegen aan de Sander de Vosstraat. Het domein staat in de Lierse deelgemeente bekend als het Withof, wegens de centraal gelegen witte villa.

De LMH wil er in eerste instantie veertig appartementen bouwen. Na protest uit de buurt wijzigt de LMH haar plannen en dient ze een bouwaanvraag in voor 33 en nog later voor 31 sociale appartementen, over twee gebouwen verdeeld. Het protest van de buurtbewoners neem echter niet af. Toch ontvangt de LMH een stedenbouwkundige vergunning.

De bestendige deputatie van de provincie Antwerpen verwerpt in oktober 2012 in beroep alle bezwaren van de buurtbewoners en bevestigt daarmee de stedenbouwkundige vergunning. Drie buurbewoners laten het daar niet bij en trekken naar de Raad van Vergunningsbetwistingen. Die heeft hen nu gelijk gegeven en vernietigt dus het arrest van de bestendige deputatie waarin de bouwvergunning werd goedgekeurd. De deputatie is nu opnieuw aan zet.

Chris VAN ROMPAEYMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio