Boerentoren tot eind 2014 in de steigers

Print

Boerentoren tot eind 2014 in de steigers

Antwerpen - Een gevelzijde van de Boerentoren zal vanaf 10 maart met steigers bedekt zijn. De toren die rond staalstructuren opgebouwd werd, kreeg in de loop van de jaren te kampen met corrosie, waardoor de structuur en de gevelstenen schade opliepen.

Na 80 jaar krijgt het beschermde gebouw, dat al in 1931 werd voltooid, een grondige renovatie. Door geleidelijk indringend vocht langs de buitengevels heeft de staalstructuur van de KBC-toren te kampen met corrosie, of de aantasting van het materiaal. De gelegenheid wordt nu ook genomen voor ander opknapwerk. "De gevel zal hersteld worden waar nodig. Enkele technische ingrepen en een lichte gevelreiniging worden uitgevoerd", legt woordvoerder van KBC Group Stef Leunens uit.

De werken zullen in vier fasen verlopen. Bij elke fase zal een gevel bedekt worden door steigers. Door die fasering probeert KBC de hinder voor omwonenden en passanten zoveel mogelijk te beperken volgens Stef Leunens. “Van de werken zal je weinig kunnen merken. Wij willen zo weinig mogelijk hinder voor zowel passanten als omliggende gebouwen.”

Lees dit weekend meer in Gazet van Antwerpen - Editie Stad

NATHALIE VAN DEN BERGH

Foto Wim Hendrix

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio