1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Heraanleg omgeving Red Star Line van start

Tussen de Kattendijksluis en het kruispunt met de Amsterdamstraat wordt de Rijnkaai heraangelegd. Er komen een nieuwe rijweg, nieuwe voetpaden aan stadszijde, een nieuw fietspad en een wandelstrook aan de kant van de kaaien. Maandag 3 maart gaan de werken van start.

jrosquin

Tussen de Kattendijksluis en het kruispunt met de Amsterdamstraat wordt het wegprofiel van de Rijnkaai onder handen genomen. De werken beginnen bij rooien van de bestaande bomen en het opbreken van de bestaande infrastructuur en riolering.

"Het gaat om riolerings- en bestratingswerken", zegt Rob Van de Velde (N-VA), schepen van Stadsontwikkeling. "In de eerste plaats zullen in opdracht van Rio-Link nieuwe rioleringen worden geplaatst."

Met de heraanleg krijgt de Rijnkaai een nieuwe rijweg van asfalt. Aan de stadszijde komen nieuwe voetpaden, aan de kant van de Scheldekaaien komt eveneens een wandelstrook, samen met een nieuw fietspad van rood asfalt.

Vier deelfasen

De werken zullen opgesplitst worden in 4 deelfasen om ervoor te zorgen dat er zo lang als mogelijk over dit gedeelte van Rijnkaai verkeer in twee richtingen mogelijk blijft.

"In overleg met de verkeerspolitie is er een strikte fasering uitgedacht om de hinder tijdens de werken zoveel als mogelijk te beperken", zegt schepen Van de Velde. "Deze fasering werd als bindende voorwaarde mee opgenomen in het bestek en zal ook zo vertaald worden in de werfplanning van de aannemer."

Er is voor deze werken een uitvoeringstermijn van 150 werkdagen vastgelegd. In praktijk mag verwacht worden dat de heraanleg aan het einde van 2014 zal worden afgerond.

Heraanleg Rijnkaai Zuid

Vermoedelijk zal aansluitend gestart worden met de heraanleg van Rijnkaai Zuid, het onderdeel van het Masterplan Scheldekaaien dat aanvankelijk vòòr de werken ter hoogte van Rijnkaai Noord zou worden gerealiseerd.

"Dat dossier werd inmiddels gekoppeld aan Brabo 2, dat de heraanleg van de Noorderleien en het Operaplein omvat", zegt Evy Kinoo van de dienst Stadsplanning. "Vermoedelijk start de heraanleg van Rijnkaai Zuid begin 2015, al is dat onder voorbehoud van de planning van Brabo 2."

RUAE Foto's WH en GVA (boven: schepenen Ludo Van Campenhout en Rob Van de Velde en districtsschepen Paul Cordy)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Red Star Line