Groen Mechelen opent pop-up café

Groen Mechelen opent pop-up café

Groen Mechelen opent pop-up café

Print
Mechelen - Groen Mechelen heeft vrijdagvond in de O.L.-Vrouwestraat een pop-up café geopend. Het Groenkot moet een café worden waar allerlei activiteiten plaatsvinden.
Elke politieke partij heeft een campagnelokaal, of het nu permanent of tijdelijk is. Groen gooit het over een andere boeg. "Wij kiezen voor een politiek pop-up café in een leegstaand pand. Het is de bedoeling dat we gedurende drie maanden allerlei activiteiten organiseren. Volgende week tonen we op groot scherm de voetbalinterland van de Rode Duivels tegen Ivoorkust, gevolgd door een debat over voetbal", vertelt Kristof Calvo, gemeenteraadslid in Mechelen en tweede op de lijst van Groen voor de federale verkiezingen.

In het pop-up café kan je iets drinken en debatten of boekvoorstellingen bijwonen. "Binnenkort stellen we ook het boek voor van onze voorzitter Wouter Van Besien. Vrijdag was de opening met de voorstelling van het boekje Mechelen, stad in beweging. Het gaat over onze partij die al twintig jaar in het stadsbestuur zetelt."

Het café is niet elke dag open. "We blijven politici en geen caféuitbaters, maar er komen nog voldoende evenementen. Ik wil ook zeker benadrukken dat iedereen welkom is, ook als je het niet met onze standpunten eens bent. Dat kan nog voor interessante discussies zorgen", zegt het gemeenteraadslid.

Groenkot, O.L.-Vrouwestraat 48-50, www.groenmechelen.be

mafo

Foto Marc Aerts

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio