Duffel heeft nieuwe huisstijl en logo

Duffel heeft nieuwe huisstijl en logo

Duffel heeft nieuwe huisstijl en logo

Print
Duffel - De gemeente Duffel heeft vrijdag haar nieuwe huisstijl onthuld. Die bestaat uit een logo en een slogan. In het logo moet u de typische knoop van de beroemde duffelcoat of houtje-touwtjejas herkennen.
"Onze gemeente had eigenlijk geen huisstijl. Iedereen deed zomaar wat. Het enige wat in allerlei vormen en formaten terugkeerde, was het gemeenteschild. Daarom gaven we aan een extern bureau de opdracht om zowel voor de gemeente als voor het OCMW een gezamenlijke huisstijl te ontwikkelen", zegt schepen van Communicatie Staf Aerts (Groen).

"In de eerste fase van dit project hebben we de bevolking bevraagd. Wat blijkt? Geen enkel symbool past beter bij Duffel dan onze eigenste duffelcoat. De zo karakteristieke knoop van de beroemde houtje-touwtjejas onthult direct en duidelijk waar Duffel voor staat en gaat: een gemeente waar betrokkenheid heerst, waar mensen zich met elkaar verbonden voelen en waar mensen zorgzaam met elkaar omgaan. Een gemeente ook waarin iedereen écht samenwerkt."

"Bovendien staat de duffelcoat ook voor warmte: onze inwoners weten zich in een warme, hechte gemeenschap ingebed. Ze kunnen zich in dat sterke sociale weefsel induffelen. Onderlinge verbondenheid en menselijke warmte: dat is wat Duffel maakt tot de gemeente die ze is. De slogan 'Gehecht aan' geeft dit treffend weer."

www.duffel.be/nieuwlogo

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio