Interpol lanceert internationale oproep rond verdwijning Hodei

Print

Interpol lanceert internationale oproep rond verdwijning Hodei

Interpol heeft vrijdag een internationale oproep gelanceerd om de in oktober vorig jaar in Antwerpen verdwenen jonge Bask Hodei Egiluz Diaz terug te vinden. Volgens het Antwerpse parket, dat de verdwijningszaak nog steeds in handen heeft, gaat het om een initiatief op vraag van het Spaanse gerecht. Dat is blijkbaar een eigen, parallel onderzoek gestart naar de vermiste jongeman, luidt het bij het parket.

De toen 23-jarige Hodei verdween in de nacht van 18 op 19 oktober in de Antwerpse binnenstad na een avondje uit. Hij werd het laatst gezien in de omgeving van de Brouwersvliet. Verschillende zoekacties naar Hodei, onder meer in de Schelde, leverden niets op. In de loop van het onderzoek door de Antwerpse federale politie bleken enkele personen wel in het bezit te zijn geraakt van de gsm en bankkaart van de Bask.

De politie pakte daarom de voorbije maanden vijf verdachten op, van wie er nu nog drie meerderjarigen in de cel zitten. Zij zouden betrokken geweest zijn bij een overval op Hodei, maar het blijft onduidelijk of ze ook effectief iets met zijn verdwijning te maken hebben.

Het dossier keerde eerder deze maand terug naar het Antwerpse parket, dat nog moet beslissen wat er nu met de verdachten moet gebeuren. Het nu opgestarte Spaanse onderzoek staat daar volledig los van, benadrukt het parket nog.

Foto Bert Hulselmans.

Nu in het nieuws