Niets opgelost bij Agfa-Gevaert

Volgens vakbondsbronnen hebben na drie dagen stemming uiteindelijk 65,5 procent van de 1.200 arbeiders van de afdeling Materials van Agfa-Gevaert het herwerkte cao-voorstel van de directie verworpen. Dat is net te weinig om rechtsgeldig het ontwerp te verwerpen waarmee het dus wettelijk wel is goedgekeurd.

drombouts

Toch lijkt er niet veel opgelost bij de beeldvormingsgroep. "We hebben in gemeenschappelijk vakbondsfront beslist om de actie voor onbepaalde tijd voort te zetten", laat ABVV-vakbondsman Tom Vercammen weten. Het ACV is zich nog aan het beraden.

Sinds vorige week donderdagavond loopt er een staking bij de beeldvormingsgroep vanwege een nieuw voorgestelde brugpensioenregeling, waar de arbeiders niet tevreden mee zijn. De fabriek ligt helemaal stil, omdat de stakingspost ook de kaderleden en bedienden tegenhield. Een eerder voorstel van vakbonden en directie werd met 67 procent verworpen, maar toen was slechts een gewone meerderheid vereist.

De voorbije dagen kwamen 924 arbeiders van de circa 1.180 arbeiders bij Materials stemmen.

Lees ook "Ongenoegen bij Agfa-Gevaert over ontslagen neemt toe" En Staking bij Agfa-Gevaert houdt aan tot vrijdag En Stakingspiket bij Agfa-Gevaert blokkeert toegang voor werkwilligen

PVb

Foto FRBE