Vlag van Sarah fleurt winkelstraten op

Print

Vlag van Sarah fleurt winkelstraten op

Mechelen - Een vlag die studente Sarah Pelgrims (24) ontwierp, fleurt tot november de winkelstraten van Mechelen op. Zij mocht vrijdag het eerste exemplaar ophangen aan het standbeeld van Margareta Van Oostenrijk.

Sarah, studente interactive multimedia design in Thomas More, nam vorig jaar deel aan de wedstrijd die de stad had uitgeschreven. Meer dan zeventig ontwerpen werden toen ingezonden. Ook de vorige vlag met reus Janneke, ontworpen door Sarah's klasgenoot Jan Lauwers, sierde een jaar lang de binnenstad.

Er zijn vijf kleurencombinaties met elk de figuur van het Opsinjoorke. "Wie Mechelen zegt, denkt meteen aan de Sint-Romboutstoren, aan onze bijnaam Maneblussers en vaak ook aan het Opsinjoorke. Met deze laatste figuur wilde ik een soort doorkijkeffect creëren naar de toren met daarachter de maan, omdat de Sint-Romboutstoren ook via alle toegangswegen naar Mechelen vanop afstand te zien is. Als Mechelse ben ik fier dat mijn vlag nu een half jaar de Mechelse straten kleurt", vertelt Sarah.

SVH

Foto's stad Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio