Mountainbikeparcours op komst in Hombeeks plateau

Print

Mountainbikeparcours op komst in Hombeeks plateau

Mechelen - In het Hombeeks plateau in Mechelen is de uitwerking van een mountainbikeparcours in voorbereiding. Dit najaar moet de route langs Hombeek, Leest en Heffen een blinde vlek tussen bestaande routes in de regio opvullen.
Het waren enkele buurtbewoners die in april vorig jaar contact hadden opgenomen met de stad en de provincie om voor zo'n parcours te ijveren. "Ik was onmiddellijk enthousiast toen ik hoorde over dit initiatief", zegt schepen van Sport Walter Schroons (CD&V).

Met de aanleg van de route op Mechels grondgebied ontstaat een verbinding met andere parcours in Bonheiden, Putte, Willebroek en Zemst. Bovendien werkt ook Sint-Katelijne-Waver aan een nieuw parcours. Voor de uitwerking wordt samengewerkt met Bloso dat samen met provincie zal instaan voor de aanlevering van infoborden en bewegwijzering. De stad zorgt voor de plaatsing en het onderhoud. "Op dit moment wachten wij nog op enkele toelatingen. Ik maak me sterk dat we het parcours dit najaar officieel kunnen openen", kondigt Schroons aan.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio