Pop-up bar voor rumcocktails opent op het Zuid

Pop-up bar voor rumcocktails opent op het Zuid

Pop-up bar voor rumcocktails opent op het Zuid

Print
Antwerpen - Op de Gillisplaats op het Zuid, recht tegenover de plomp verloren historische triomfboog op de Antwerpse kaaien, opent gedurende twee maanden een Tikibar. Onder een neppalmboom beleeft u hier een behoorlijk uitzonderlijke cocktailervaring terwijl u nipt uit een exotische beker.

Het gegeven is simpel: cocktails op basis van de betere Jamaicarum, in dit geval Appleton, in ons land een nog niet bekend merk. Tiki cocktails laten zich inspireren door fruit en exotische smaken en stralen vooral een flamboyante levenslust uit.

De Tikibar wil meteen dat tikkeltje meer bieden, zo konden we ondervinden bij de opening. Elk van de twintig aangeboden cocktails krijgt een heel speciale entourage mee.

Het is een belevenis op zichzelf, iedere cocktail weerspiegelt een eigen karakter: ofwel door het opgevoerde ritueel, ofwel door de heel aparte op Polynesië geïnspireerde beker, of nog door bijvoorbeeld een volledig uitgeholde ananas als omhulsel mee te geven.

Serge Buss: "We proberen vooruit te blijven op de tijdsgeest. Tiki cocktails zijn nieuw in onze internationale wereld. We kunnen hier nu iets unieks presenteren omdat een aantal mensen samenwerken. We bieden twintig verschillende cocktails aan op basis van de Jamaicaanse rum, allemaal aan dezelfde prijs van 12 euro. We doen dit gedurende twee maanden, daarna zien we wel of het aanslaat."

Lees het volledige artikel vrijdag in Gazet van Antwerpen - Editie Stad

RUDY COLLIER / JOHAN VAN BAELEN

Foto: De redelijk geniale Marc Mathieux achter zijn bar

Foto FRBE

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio