Antwerpfans willen club overnemen

Antwerpfans willen club overnemen

Antwerpfans willen club overnemen

Print
De Antwerp fanclubs FAS(C), 150 en ASA - gegroepeerd als de Antwerp Supporters Clubs (ASC) - lanceren samen een investeringsproject om een meerderheidsbelang te verwerven in hun club.

Lees ook Antwerp wijst overnamevoorstel Rubie af

"Recente gebeurtenissen tonen aan dat men er op het hoogste niveau niet uitgeraakt en hierdoor dreigt Royal Antwerp Football Club tot stilstand te komen", laten de fanclubs weten in een persbericht. "Dit is niet langer aanvaardbaar. Daarom lanceren de supportersverenigingen een investeringsproject waarmee ze een meerderheidsparticipatie willen verwerven in de club om zo mee het beleid en hun toekomst te kunnen bepalen."

"Het beleid dat we willen voeren dient evenwichtig te zijn in alle domeinen en op de lange termijn te mikken", zegt Bart Van de Venster, jurist en woordvoerder van de projectgroep. "Zolang we niet in vereffening gaan, willen we onze neutrale onderhandelingspositie gebruiken om de situatie te deblokkeren en zo een akkoord voor een meerderheidsparticipatie te verwerven."

Bundesliga

ASC verwijst naar het succesvolle model van de Bundesliga waar de verankering met de supporters geregeld is dankzij de 50+1% regel. In 16 van de 18 clubs zetelen de supporters al in de Raad van Bestuur.

"Wij willen terug naar de basis en het voetbal brengen waar het thuishoort: namelijk bij de supporters", gaat de Antwerp Supporters Clubs (ASC) verder. "Op alle domeinen is het vertrouwen beschadigd en verdwenen."

Volgens de initiatiefnemers is een meerderheidsparticipatie van de fans en een evenwicht tussen investeerders en supporters de enige garantie is om een club een financieel gezonde toekomst te geven.

Wat willen we bereiken?

"Het is duidelijk dat een democratisch bestuur de basis vormt van een transparant en duurzaam beleid. We zijn niet naïef of wereldvreemd, dat blijkt ook reeds uit de samenstelling van dit projectteam waar alle beleidsdomeinen vertegenwoordigd zijn. Daarom zullen we de komende weken ons volledige plan en team voorstellen aan de Antwerpfans en de pers."

De verenigde ASC's roepen alle supporters massaal op om zich achter dit initiatief te scharen. "Een team werkt achter de schermen enorm hard om de wettelijke structuur op te richten. Ondertussen en ook in de komende weken worden er gesprekken gevoerd met verschillende stakeholders om de steun voor het initiatief te betonneren."

"We vragen aan alle fans ook om in naam van FAS(C)/150/ASA de kalmte te bewaren en hun ongenoegen enkel te uiten in positieve acties die de club niet schaden", vertelt Julien De Ridder, voorzitter van de Antwerp Supportersfederatie FAS(C). "Onze onderhandelaars willen graag in sereen en contructief met alle partijen kunnen overleggen om deze geweldige opportuniteit voor de Antwerp Fans te realiseren. Dit is een uniek moment in de geschiedenis van The Great Old."

Foto Gmax

Meer voetbalnieuws