Twee jaar voorwaardelijk voor mishandeling van partner

Print
Edegem - De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Kristaps G. (20) uit Edegem vrijdag veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel voor slagen aan zijn vriendin. Aan het uitstel werden wel de nodige voorwaarden gekoppeld: hij mag geen contact meer hebben met het slachtoffer, moet werk of een opleiding zoeken en zich laten behandelen voor zijn agressieprobleem.

Kristaps G. en zijn 19-jarige ex-vriendin hadden een stormachtige relatie. Het ene moment gingen ze met een knallende ruzie uit elkaar, het andere moment waren ze terug smoorverliefd op elkaar. De ruzies gingen vaak gepaard met geweld en het slachtoffer diende meermaals klacht tegen hem in.

In augustus vorig jaar werd het meisje zo hard geslagen dat ze drie weken arbeidsongeschikt was. Ze had onder meer een gebroken arm opgelopen. De onderzoeksrechter legde de beklaagde een contactverbod op, maar het slachtoffer zocht hem zelf terug op.

Eind september zat het er opnieuw bovenarms op en hield hij haar zes uur lang vast in zijn appartement. Ze vertelde de politie dat hij haar geslagen had, met een breekmes in de arm gesneden had en ermee gedreigd had haar te vermoorden. Kristaps G. werd opgepakt en verscheen aangehouden voor de rechtbank.

Hij verklaarde dat het slachtoffer zijn agressie soms had uitgelokt door haar uitdagende houding en dat sommige letsels het gevolg waren van ruwe seks. De rechtbank vond dat geen excuus voor zijn gewelddadig gedrag. G. moet zijn ex-vriendin bijna 8.000 euro schadevergoeding betalen.

Belga

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio