vzw de Maalder realiseert 28 seniorenflats

vzw de Maalder realiseert 28 seniorenflats

vzw de Maalder realiseert 28 seniorenflats

Print
Laakdal - In het hartje van Eindhout aan de Oude Tramlijn, realiseert vzw De Maalder een veilige en sfeervolle woonomgeving. De bezieler achter dit initiatief Sven Lavrysen vertelt: “Geboren en getogen in Eindhout als kleinzoon van Stafke de Maalder en actief in de medische sector, koester ik al langer de droom om een mooie seniorensite te realiseren in het centrum. Op de terreinen aan de Oude Tramlijn, wordt dit eindelijk realiteit.” De voorbije maanden gebeurde heel wat: de bouwplannen werden afgerond, de verkoop kwam in een stroomversnelling en de bouw is aangevat.
Eerste steen

Na een moeizame start, werden in juni 2013 de werken hervat. Nu het gebouw uit de grond verrijst, is het tijd om dit in een officieel kleedje te steken. Hiervoor wordt een event georganiseerd, met de aanwezigheid van burgemeester Tine Gielis, schepen van Ruimtelijke ordening Frank Sels en OCMW voorzitter Raf Moons. Zij hebben de eer om de officiële eerste steen te leggen. Schepen Frank Sels: “Wij zijn als gemeente Laakdal blij om de eerste steen te mogen leggen van dit privé-initiatief. In onze omgeving is er een nijpend tekort aan assistentiewoningen. Het is moeilijk als gemeente om dit tekort zelf helemaal te ondervangen. Daarom juichen we dergelijke initiatieven toe.” Burgemeester Tine Gielis vult aan: “Naast onderdak voor senioren biedt deze site vooral een veilige en sociaal geborgen woonomgeving. Door de centrale ligging en aanwezigheid van bistro met zonneterras waar regelmatig allerhande activiteiten zullen plaats vinden, zal dit wat extra sociale contacten bieden voor de bewoners.”

Bouw

De initiatiefnemer vindt het belangrijk dat er zoveel mogelijk samengewerkt wordt met lokale of regionale leveranciers en aannemers. Het ontwerp is van de hand van Architect Nico Mullens van Ma Mu architecten uit Hasselt. De totaalaanneming wordt uitgevoerd door Hooyberghs (B&R bouwgroep) uit Arendonk. Flats

Het ontwerp straalt eenvoud en rust uit. Er zijn verschillende groottes van flats. De meeste zijn geschikt voor 2 personen. Alle flats beschikken over een terras. De grote ramen zorgen ervoor dat de bewoners kunnen genieten van het licht. Een belangrijk element voor de ouder wordende bewoners. Het geheel is zo ontworpen dat iedere senior die nog zelfstandig kan wonen er zijn intrek kan nemen. Door het drempelloze ontwerp en de aanwezigheid van een beddenlift zijn alle flats rolstoeltoegankelijk. Iedere flat heeft een volledig ingerichte keuken en alle flats hebben een afzonderlijke slaapkamer en aangepaste badkamer.

Deel van het dorp

De integratie met het dorp van Eindhout wil intiatiefnemer Sven Lavrysen echt realiseren. Er zijn reeds afspraken met een lokale groep van thuisverpleegkundigen, met een apotheek en met een kinesist. Een dienst voor boodschappen aan huis en catering worden ook mogelijk gemaakt. Verder is er een kapsalon voorzien. Aan de straatkant komt een bistro. Niet alleen de bewoners, maar ook de buurtbewoners zijn er welkom om samen een lichte maaltijd te nuttigen of bij pot en pint de lokale nieuwtjes te bespreken. De aanwezigheid van een petanquebaan kan zeker vanaf het voorjaar voor de nodige animo zorgen.

Verkoop en verhuur

De 28 flats die gebouwd worden op het terrein worden aan de geïnteresseerden aangeboden via verkoop en verhuur. De meeste flats werden al verkocht en worden verhuurd door vzw De Maalder . Wie nog geïnteresseerd is, kan best niet te lang meer wachten. Wie wil komen wonen en huren, kan contact nemen met “De Maalder”. Meer concrete info hierover wordt uitgebreid bezorgd op de volgende informatie avond op 22 maart 2014 om 14 uur in zaal Kloosterhof te Eindhoutdorp 14 te Eindhout-Laakdal.

Meer info
info@demaalder.be
0473/64.24.08
www.demaalder.beStefan Helsen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio