Twee gewonden bij hevige keukenbrand in Schriek

Print

Twee gewonden bij hevige keukenbrand in Schriek

Heist-op-den-Berg - In de Leo Kempenaersstraat heeft een korte maar hevige brand gewoed in een achterkeuken. De brand in het huis in het centrum van Schriek ontstond vrijdagmorgen rond 1.50u. Zowel de brandweerkorpsen van Heist als van de voorpost in Haacht kwamen ter plaatse.

“Toen we toekwamen had de bewoner het vuur al bijna geblust”, legt brandweercommandant Bert Michielsen van het Heistse korps uit. “We hebben het pand nadien verlucht met ventilatoren. Twee personen raakten bevangen door de rook en werden met lichte brandwonden weggevoerd naar het Imeldaziekenhuis in Bonheiden.”

Dat de brand onder controle werd gehouden tot bij de aankomst van de spuitgasten hebben de bewoners te danken aan familie en buren die met brandblussers en een tuinslang kwamen helpen blussen in afwachting van de aankomst van de brandweer.

"De hond werd gered maar alle kanarievogels bleven in de brand", getuigt mama Nadine Van Bel, die ook instaat voor de opvang van het gezin. Het huis is door de rook en het water onbewoonbaar en de inboedel is reddeloos verloren. De oorzaak van de brand is niet bekend maar kwaad opzet wordt uitgesloten.

Chris De Bruyn

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio