Reizen naar Sharm el Sheikh afgeraden

Reizen naar Sharm el Sheikh afgeraden

Reizen naar Sharm el Sheikh afgeraden

Print
Belgische toeristen die momenteel in Sharm-el-Sheikh verblijven, maken hun vakantie daar af. Dat zeggen zowel Thomas Cook als Jetair, VIP Selection, Sunjets.be en Jetairfly.com.

Tot half maart zijn er geen nieuwe vertrekken. Wie geboekt heeft kan zijn reis omboeken naar een andere bestemming of kan zijn centen terugkrijgen. Jetair, VIP Selection, Sunjets.be en Jetairfly.com stellen hun passagiers die zondag naar Sharm-el-Sheikh zouden vertrekken een alternatieve reis voor aan de Turkse riviera, laat Hans Vanhaelemeersch weten.

De reisorganisaties benadrukken dat de reizen naar andere badsteden als Hurghada, Marsa Alam en Luxor wel gewoon doorgaan.

De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken wijzigde eerder op de dag het reisadvies naar Egypte.

In navolging van Nederland en Duitsland wordt reizen naar de populaire vakantieplaats Sharm-el-Sheikh afgeraden door een reële dreiging van terroristische aanslagen.


Verblijft u momenteel in Egypte, kent u zo iemand of stond u op het punt te vertrekken naar daar? Laat het ons weten via hier@reageren.be . Vergeet uw naam, gemeente en telefoonnummer niet te vermelden.

Eerder raadde Buitenlandse Zaken landgenoten al af om te reizen naar de golf van Aqaba. "Alle reizen naar Noord-Sinaï, Zuid-Sinaï behalve Sharm-el-Sheikh en het grensgebied met Soedan en Libië blijven absoluut te vermijden wegens de ernstige veiligheidsproblemen in die regio", luidde het toen. "Voor Sharm-el-Sheikh staat het knipperlicht op oranje, maar we hebben geen concrete aanwijzingen voor een imminent dreigende aanslag."

"Vanaf nu zijn alle reizen naar de hele Sinaï dus afgeraden", aldus Buitenlandse Zaken dat de situatie op de voet volgt.

Lees ook Nederland haalt toeristen terug uit Egypte

Leger

Het Egyptische leger heeft vrijdag een groot aantal soldaten ingezet in de bolwerken van militante islamisten op het schiereiland Sinaï. Naar ooggetuigen meldden, vernielden zij in verscheidene dorpen ten zuiden van de steden Rafah, Scheikh Zuweid en al-Arish hutten en huizen van veronderstelde terroristen. In veiligheidskringen werd vernomen dat "vele" verdachten zijn opgepakt.

TG

Foto AFP

MEEST RECENT