"Bear Grills is geniaal, maar hoort niet thuis op een podium"

Bear Grills is geniaal, maar hoort niet thuis op een podium

"Bear Grills is geniaal, maar hoort niet thuis op een podium"

Print
Rachid Abourig (36), alias 'Bear Grills van Aantwaarpe' is een dikke hit op sociale media. De man, die luidkeels klaagt over de ontvangst van de panda's door premier Di Rupo, vindt bijval bij duizenden facebookgebruikers en twitteraars.

Kleurrijke uitdrukkingen als "Elio Di Pipo" en "Zijt gij nen politieker of nen boswachter?" worden driftig in het rond gestrooid. Is een nieuw komisch talent geboren of blijft het bij die ene tirade? Stand-upcomedians blijven voorlopig sceptisch.

Luidkeels lachend verklaart Michael Van Peel zijn liefde voor het filmpje: "Ik vind het geweldig. Die gast is geniaal. Maar daarom zal hij niet in het Sportpaleis gaan staan, hij heeft ook geen ambities in die richting. Het is prachtig hoe hij polariseert, zoals de gemiddelde Antwerpse toogfilosoof. Het is prachtig dat zulke mensen nu online een platform krijgen om zich uit te drukken."

"Ach, het is wel leuk om te zien, iemand die zich kwaad maakt op internet", zegt Nigel Williams. "Dat wil echter zeker niet zeggen dat je daar bruikbaar podiummateriaal uithaalt. Het internet is zo vluchtig: alles volgt elkaar zo snel op. Langs de andere kant bewijst het wel dat je de traditionele media als radio en televisie eigenlijk niet meer nodig hebt. Veel beginnende comedians willen met hun kop op tv, terwijl je aan internet genoeg hebt als je een beetje nadenkt. Fuck de traditionele media, we kunnen ook zonder."

Lees ook 'Bear Grills' maant jongeren aan om naar "f***** school" te gaan

DEVA

.

Nu in het nieuws