Studenten PXL ontwikkelen infraroodverlenger (video)

Print
Zes studenten van de Limburgse hogeschool PXL hebben alweer een nieuwe uitvinding voor u klaarstaan. Deze keer gaat het om een infraroodverlenger, een minuscuul toestelletje waarmee dvd-recorders of digiboxen die achter een gesloten kastdeur staan bediend kunnen worden.

Voor de ontwikkeling van het toestel werd in september 2013 het studentenbedrijfje ExtendIR opgericht, geleid door de laatstejaarsstudenten van de afdeling Elektronica-ICT aan Hogeschool PXL.

"Mensen willen zo weinig mogelijk bekabeling en stoppen hun toestellen in kasten, maar het signaal van afstandsbedieningen geraakt hier niet door. Daarom hebben wij een toestelletje ontworpen dat het infraroodsignaal van je afstandsbediening verlengt, waardoor je de kast met je digibox of dvd-speler gewoon dicht kan laten", zegt student David Bos, algemeen directeur bij ExtendIR.Om het toestel te kunnen maken, werkten de studenten nauw samen met de bedrijven ACE Electronics en Eurocircuits.

"We zijn heel blij dat ook professionele elektronicabedrijven er vertrouwen in hebben en dat ze ons financieel gesteund hebben", aldus David Bos.

Momenteel zijn vooral designwinkels zijn geïnteresseerd. Intussen zijn de eerste 20 stuks van de infraroodverlenger de deur uit. Hun resterende voorraad hopen de studenten de volgende weken te kunnen verkopen. Het toestel kost 17 euro.

Bekijk de demonstraties op YouTube:

EDu

.

Nu in het nieuws