Vlaanderen wil 942.000 euro opleidingssteun terug van Heinz

Vlaanderen wil 942.000 euro opleidingssteun terug van Heinz

Vlaanderen wil 942.000 euro opleidingssteun terug van Heinz

Print
De Vlaamse regering gaat de opleidingssteun die werd toegekend aan sauzenproducent Heinz terugvorderen. Dat laten de topministers van de Vlaamse regering weten na een ontmoeting met de vakbonden van Heinz.

De directie van Heinz kondigde woensdag aan de productievestiging in Turnhout tegen het einde van het jaar te willen sluiten. Het bedrijf kreeg in totaal 942.110 euro opleidingssteun.

Sauzenproducent Heinz wil zijn vestiging in Turnhout, waar circa 200 mensen werken, tegen het einde van het jaar sluiten. Het grootste deel van de productie zal verhuizen naar het Engelse Telford. De sluiting moet Heinz toelaten efficiënter te werken en de overcapaciteit helpen reduceren, zei het bedrijf woensdag.

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V), viceminister-president Ingrid Lieten (sp.a) en Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) hebben vrijdag een vakbondsdelegatie ontvangen. Peeters heeft daarbij meegedeeld dat de Vlaamse regering "alle terugvorderbare steun" die Heinz van de Vlaamse overheid heeft gekregen, "maar waarvan de voorwaarden niet werden vervuld", zal terugvorderen. Heinz kreeg in 2007 942.110 euro opleidingssteun.

Belga

Foto Mia Uydens

.

Nu in het nieuws