Afbraak oude melkerij Sinte-Marie begonnen

Afbraak oude melkerij Sinte-Marie begonnen

Afbraak oude melkerij Sinte-Marie begonnen

Print
Wuustwezel - De Brechtse firma afbraak- en grondwerken Snoeys is begonnen met de sloop van de oude melkerij Sinte-Marie op de Bredabaan in Wuustwezel. Honderd jaar zuivelgeschiedenis gaat in twee maanden tegen de vlakte. Tegen mei is de klus geklaard.

Milcobel sloot in maart 2013 de deuren van melkerij Sinte-Marie en verkocht de fabriek aan projectontwikkelaar Westhoek. Op de site in Wuustwezel komt een woon-, winkel- en werkzone met plaats voor een kmo-zone, winkels Hubo en Okay en een appartementsblok.

"Op 15 februari zijn we begonnen met de sloop", vertelt Herman Matthyssen, zaakvoerder van de firma Snoeys. "Vooral oudere inwoners komen nog een laatste keer kijken. Aan de fabrieksafsluiting hangen grote foto's uit de oude doos die de nostalgie nog versterken."

Ook voor de sloper is het een stuk familiegeschiedenis dat verdwijnt. "Mijn vader, die melkkoeien had, leverde vroeger zijn melk aan Sinte- Marie", vertelt Matthyssen. "De melkerij was decennia lang een begrip in de wijde regio. Alles moeten we afbreken, tot de kaaswinkel en de directeurswoning toe. Er stonden ook heel grote melktanks van duizend liter."

Snoeys schat dat de afbraak en grondwerken twee maanden gaan duren. "Hinder voor de omgeving zal er nauwelijks zijn. De Bredabaan moet niet worden afgesloten."

Lees het volledige artikel vrijdag in Gazet van Antwerpen - Editie Noord

KRISTIN MATTHYSSEN

Foto W&F

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio