Nieuwe uurregeling NMBS december 2014

Print

Nieuwe uurregeling NMBS december 2014

Essen - Tijdens de debatavond ‘NMBS op het goede spoor?’ gaf volksvertegenwoordiger en schepen van Kalmthout Jef Van den Bergh een uiteenzetting over het vervoersplan en de specifieke gevolgen voor de lijnen 4 en 12.

Voor lijn 12 zijn er een aantal opvallende aanpassingen. De eerste L-trein van Essen naar Antwerpen (nu 5.30 u) afgeschaft worden. De eerste L-trein naar Antwerpen pas om 6.30 u vertrekt in Essen en om 07.10 u aankomt in Antwerpen. Ook de laatste L-trein van Antwerpen naar Essen (nu 23.50 u) zou in de week geschrapt worden. Dat maakt dat de laatste L-trein van Antwerpen naar Essen om 22.50 u vertrekt in de week, ook op vrijdag. Op zaterdag en zondag blijft de laatste L-trein van 23.50 uur wel rijden. Het schrappen van de eerste en laatste L-trein is zeer problematisch voor mensen met atypische werkuren, zeker voor zij die in de buurt wonen van een station waar geen IC-trein stopt. Een avondje uit plannen in Antwerpen wordt moeilijker. Met de trein naar de cinema gaan in Antwerpen-Luchtbal is helemaal geen optie meer. Dit is moeilijk te aanvaarden.

Wat verandert er voor lijn 12?

De trein zal vijf minuten vroeger vertrekken. Tussen Essen en Antwerpen zal de trein er 31 minuten over doen. Van Antwerpen naar Brussel zal de trein er iets langer over doen.

Essen-Brussel: Essen xx.08uur, Kalmthout xx.15u, Heide xx.18u, Kapellen xx.23u, Ekeren xx.27u, Antwerpen-C xx.39u, Antwerpen-B xx.44u, Mechelen xx.04u, Brussel-N xx.24u, Brussel-C xx.29u, Brussel-Z xx.32u.

Andersom is het vertrekuur vanuit Brussel-Centraal hetzelfde gebleven. In Antwerpen vertrekt de trein nu om 23 minuten na het uur.

Brussel-Essen: Brussel-Z xx.28u, Brussel-C xx.32u, Brussel-N xx.38u, Mechelen xx.59u, Antwerpen-B xx.17u, Antwerpen-C xx.23u, Ekeren xx.32u, Kapellen xx.36u, Heide xx.41, Kalmthout xx.45u, Essen xx.52u. De L-trein zal in Essen vertrekken om 32 minuten na het uur. De eerste L-trein richting Antwerpen en de L-trein richting Essen wordt afgeschaft.

Het vertrek tussen de IC-trein en de L-trein wordt beter. De regering heeft laten weten dat het vervoersplan nog niet definitief is.

MaTi

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio