Herbert Flack: "Ik verwacht geen 'Aspe'-film"

Print

Herbert Flack: Ik verwacht geen 'Aspe'-film

Van In hangt zijn bekende jas aan de haak. Op televisie toch: terwijl het laatste seizoen 'Aspe' in maart start op VTM, herleeft de reeks begin volgend jaar wel in het theater. "Maar ik denk niet dat er een film komt", vertel Herbert Flack.

Op 8 november 2013 scheurden Herbert Flack (64) en zijn team voor het laatst met de zwaailichten door Brugge. Dat team herbergt nieuwe namen als Louis Talpe, Marc Lauwrys en Axel Daeseleire.

“Sindsdien is er veel gebeurd”, zucht Flack. “De laatste lijdensweg van mijn vrouw Mimi, die al jarenlang ziek was, is meteen daarna begonnen. Inmiddels is haar overlijden vijf weken geleden. Toen 'Aspe' wegviel, wou ik meer tijd voor haar maken. Helaas. Alle administratieve afhandelingen van haar overlijden slorpten zoveel tijd op dat ik amper kon stilstaan bij het einde van 'Aspe'.”Nieuw tv-werk dient zich niet aan. “Mensen zien mij nog te veel als Van In. Het vraagt tijd om dat personage van mijn gezicht te weken.”

Een 'Aspe'-film, zoals bij 'Witse', staat niet in de steigers. “Al denk ik niet dat het einde verhaal is voor Aspe an sich. Ik denk dat dit een personage is zoals Maigret of 007. Ontelbare acteurs hebben die rollen al gespeeld", aldus de acteur.

Lees het volledige interview vandaag in uw krant.

Lees ook:
Herbert Flack speelt ook Van In uit Aspe op de planken
Vrouw van Herbert Flack overleden

'Aspe', vanaf 12 maart op VTM

ToVe, Foto VTM

MEEST RECENT