Lopen door het verborgen Antwerpse groen

Het stadsmagazine CittA maakte de voorbije weken al een deel van het parcours voor de Citta Urban Trail bekend. Nu is de rest van het traject ook bekend en het gaat door het verborgen groen in Antwerpen.

dbervoets

We wisten al dat de eerste 6,5 kilometer van het parcours gaat van Park Spoor Noord naar de Grote Markt. Daar begint de tweede helft van de omloop. Deelnemers lopen 't Schoon Verdiep binnen en gaan zo naar 't Steen.

Via de trappen aan het Vleeshuis lopen ze naar de Oude Beurs. Vervolgens gaan ze verder via de Stoelstraat naar de tuin van de Sint-Pauluskerk. De run gaat verder via het verborgen Antwerpse groen. Ze passeren de binnentuin van het Begijnhof, het Hof van Liere, om vandaar naar het lichtstraatje van het Felixarchief te gaan.

Op de Godefriduskaai slaan de lopers linksaf tot aan het Museum aan de Stroom (MAS) waar ze naar de eerste verdieping lopen. Vervolgens gaan ze terug naar beneden om richting de finish in Park Spoor Noord te lopen. Daar krijgen ze dan een welverdiend ontbijt.

DIBE

Archieffoto