Mechelaar gaat Toots Thielemans achterna

Mechelaar gaat Toots Thielemans achterna

Mechelaar gaat Toots Thielemans achterna

Print
Mechelen - Steven Troch, geboren in 1974, is al 22 jaar met een mondharmonica bezig. Met zijn band Fried Bourbon speelde hij al in Nederland, Frankrijk, Duitsland en zelfs de Verenigde Staten.
Als muzikant verwierf hij zijn status door jarenlang mee te draaien in de mondharmonicawereld en in 2012 won hij in Amerika de King of Swing wedstrijd. Sinds dit jaar is hij ook Hohner endorser, vertegenwoordiger van Hohner. Die eer is alleen weggelegd voor mensen die iets betekenen in het vak.

Wat houdt dat in? Hohner endorser zijn?
“Het heeft te maken met vertegenwoordiging. Hohner is de grootste producent van mondharmonica’s en zij hebben over heel de wereld 170 mondharmonicaspelers die hun merk vertegenwoordigen, waarvan drie in België. Je kan het een beetje vergelijken met sporten zoals formule 1. Michael Schumacher reed voor Ferrari en was daar het gezicht van over heel de wereld.”

Je zei al eerder dat het een klein wereldje is, wat bedoel je dan juist?
“Dat is ook dankzij het digitale tijdperk en de sociale media. Ik kan nu probleemloos contact houden met muzikanten uit Amerika, zonder dat het me iets kost. Je onthoudt zo makkelijker elkaars naam en dat is leuker als je elkaar dan terug ziet. Je zou er van schrikken hoeveel mondharmonicasterren er al hier bij mij thuis hebben gegeten of zelfs geslapen. Al is het toch niet zo klein, want ik denk dat ik een van de enige spelers ben die Toots Thielemans nog nooit heeft ontmoet.” (lacht)

Lees het volledige interview vrijdag in Gazet van Mechelen.

MAFO
Foto Patrick Hattori
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio