Jobs in overvloed: toprestaurants vinden geen personeel

Jobs in overvloed: toprestaurants vinden geen personeel

Food

Jobs in overvloed: toprestaurants vinden geen personeel

Print

Voor velen lijkt het een droom: werken in een toprestaurant bij een internationaal gerenommeerde chef, en toch: als het er eenmaal op aankomt, vinden heel wat chefs geen personeel.

De crisis in de horeca is duidelijk voelbaar: de lange uren en de lage lonen zorgen ervoor dat zelfs de meest gerespecteerde restaurants geen personeel meer vinden. Een overzicht van de restaurants en het personeel dat gezocht wordt:

The Jane: drie chefs, een hostess en vijf afwassers.
De Karmeliet: Patissier.
La Durée: zaalmedewerker.
Ciccio: medewerker voor het keukenteam.
Pastorale: kok en kelner.
De Jonkman: zaalmedewerkers, keukenmedewerkers, vooral voor zaterdagavond en vakanties.
Comme Chez Soi: chef de partie, medewerker voor keukenteam, medewerker voor zaalteam.
Restaurant Horseele: Kok, patissier, zaalmedewerker.
't Zilte: Assistent-sommelier, kelner, kok, patissier.

Photo News / Mieke Geysmans

NIET TE MISSEN