Stakers Agfa-Gevaert wachten referendum af

Stakers Agfa-Gevaert wachten referendum af

Stakers Agfa-Gevaert wachten referendum af

Print
Mortsel - Aan de hoofdingang van beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert in Mortsel houden stakers nog steeds voet bij stuk. De directie stuurde nog een e-mail naar de medewerkers om vandaag thuis te blijven.

Vandaag is de laatste dag dat er gestemd kan worden voor het referendum. Arbeiders kunnen zich zo uitspreken over het 'verbeterd' cao-voorstel waar de directie maandagavond 50 euro meer toegaf voor een aantal kandidaat-bruggepensioneerden. De telling van de stemmen gebeurt om 17u vandaag. "Als het voorstel niet goedgekeurd wordt, zullen de acties verdergaan", vertelt ACV-hoofdafgevaardigde Yves Van Antwerpen. "Wat er juist zal gebeuren, hangt af of de directie wil praten of niet."

"De fabriek staat al jaren in brand", vertelt ABVV-afgevaardigde Tom Vercammen. "We krijgen geen respect van de directie en het vertrouwen is weg."

De arbeiders aan de stakerspiketten zijn niet te spreken over hoe het er aan toegaat bij Agfa-Gevaert. "Alles gebeurt hier op de kap van de kleine man", klinkt het. "Ons loon is de laatste twintig jaar hetzelfde gebleven, maar we konden wel uitkijken naar een goede pensioenregeling. Nu dreigt dat ook weg te vallen. Wij moeten meer en meer inleveren, terwijl de directieleden gewoon verder met hun Mercedes kunnen rondrijden."

Vanmorgen verliep alles wel rustiger dan gisteren. Tegenover de stakingspiketten stonden enkele werkwillegen. Zij kregen te gepaste tijde een liedje van Urbanus te horen: Ge moogt naar huis gaan.

Jan Stassijns

Foto FRBE

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio