'Vaneigens'-actrice Tania Van der Sanden: "Ik ben geen slaaf meer van de drank"

'Vaneigens'-actrice Tania Van der Sanden: Ik ben geen slaaf meer van de drank

Celebs

'Vaneigens'-actrice Tania Van der Sanden: "Ik ben geen slaaf meer van de drank"

Print

Tania Van der Sanden maakte in de jaren '90 furore als Mammie in Vaneigens, maar wat niemand wist was dat er ook een donkere kant aan het leven van de komieke was. Depressies en drank deden Tania in een neerwaartse spiraal belanden.

Binnenkort schittert Tania na vele jaren nog eens in een serie. Ze maakt haar comeback in de Eén-reeks 'Achter de feiten'. Een nieuw begin voor de vrouw, die tot twee keer toe stomdronken achter het stuur werd betrapt en voor een overvolle rechtszaal moest toegeven dat ze aan een zware drankverslaving leed. Ze werd daarna opgenomen in een psychiatrische instelling.

"Ik heb diep gezeten, maar ik kan nu met opgeheven hoofd zeggen dat ik ervan verlost ben en geen slaaf meer ben van de drank. Drie jaar geleden zou ik hier nooit over kunnen praten, maar nu ik erop terugkijk kan ik zeggen dat ik er rijker en sterker door geworden ben. Hoe uitzichtloos een situatie ook kan lijken, he tis mogelijk om eruit te geraken. Ik ben daar het levende bewijs van. Maar dat krijg je niet zomaar op een schoteltje gepresenteerd. Je moet er iets voor doen en voor blijven doen. Dat doe ik ook, met plezier. Nooit wil ik nog terug naar waar ik ben geweest", aldus Van der Sanden in Het Laatste Nieuws.

Photo News / Mieke Geysmans

NIET TE MISSEN