Nieuw GAS-reglement voldoet niet voor jeugdraad

Nieuw GAS-reglement voldoet niet voor jeugdraad

Nieuw GAS-reglement voldoet niet voor jeugdraad

Print
Mechelen - De jeugdraad is niet helemaal tevreden over het nieuwe GAS-reglement dat dinsdagavond tijdens de gemeenteraad goedgekeurd werd. In dat nieuwe reglement is volgens voorzitter Sander Demeester niet voldoende rekening gehouden met hun adviezen. Burgemeester Bart Somers (Open Vld) en GAS-ambtenaar Bart Passemiers zijn met stomheid geslagen.

Demeester haalt zes punten aan die volgens hem niet of onvoldoende aan bod komen. "GAS-boetes zullen nu enkel mogelijk zijn voor negen algemene vormen van overlast. Maar die zijn nog steeds niet duidelijk genoeg omschreven", verklaart hij. "Ook de communicatie rond het GAS-beleid laat te wensen over. Die is nochtans nodig om zicht te krijgen op de mogelijke interpretaties ervan."

Volgens de voorzitter van de jeugdraad is er daarnaast geen rekening gehouden met een aantal andere voorstellen. "Zo hadden we een pedagogische opleiding voor agenten, meer bemiddeling en alternatieve straffen voor jongeren tot en met 25 jaar, een jaarlijks overzicht van GAS-inbreuken door jongeren en het alleenrecht voor politieagenten om GAS-boetes uit te schrijven gevraagd", klinkt het.

Somers verbijsterd

Bart Somers reageerde vol ongeloof op de kritiek van de jeugdraad. "Vijf van de zes punten die Demeester aanhaalt staan letterlijk in het nieuwe reglement", zegt de burgemeester. "Op alle vlakken zijn we de jeugdraad tegemoetgekomen. Met ons nieuwe reglement zijn we zelfs voorlopers in België."

GAS-ambtenaar Bart Passemiers vult aan: "Met dit beleid zijn we revolutionair bezig. Ik had verwacht dat de jeugdraad tevreden zou zijn. We hebben tenslotte heel wat van hun ideeën opgenomen in het reglement", vertelt hij.

NIGE
Foto JHS (“De communicatie rond het GAS-beleid laat te wensen over. Die is nochtans nodig om zicht te krijgen op de mogelijke interpretaties ervan”, vindt Sander Demeester, voorzitter van de jeugdraad.)

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio