Verhuur sport- en cultuur infrastructuur fors duurder

Verhuur sport- en cultuur infrastructuur fors duurder

Verhuur sport- en cultuur infrastructuur fors duurder

Print
Willebroek - De verhuurprijzen van de culturele- en sportinfrastructuur wijzigen fors.
Zowel de adviesraad voor cultuur als deze voor sport adviseerden negatief voor deze prijsverhogingen. De cultuurfunctionaris zegt dat ze nog steeds lager zijn dan in de omliggende gemeenten.

De verhuurprijzen voor de culturele- en sportinfrastructuur stijgen stevig volgens de Willebroekse oppositie partijen. Cultuurfunctionaris Raf Coenjaerts zegt dat de verhuurprijzen, voor deze aanpassing, ver beneden het normale gemiddelde lagen. De nieuwe prijzen zijn nog altijd lager dan deze in vergelijking met de direct omliggende gemeenten. Bovendien zijn deze prijzen nog steeds niet kostendekkend", legt Raf Coenjaerts uit.

Voorzitter Gert Boey van het Willebroeks Toneelgezelschap Thumor (WTT)is met zijn vereniging een van de betere huurders van de gemeentelijke feestzaal.
Voor hun voorstellingen van soms twee producties per jaar, huren ze in totaal de zaal voor ruim vier weken af. "Wij huurden vroeger minstens een keer per jaar voor drie weken. Het meeste van de tijd stond de zaal wel leeg want we speelden dan enkel in het weekend. Toen betaalden we zo'n 926 euro.
Dat zou nu bijna 2.300 euro betekenen." Op de gemeenteraad zei burgemeester Eddy Bevers (N-VA) nog dat verenigingen afhankelijk van de bespreking en de berekeningen op een correctie kunnen rekenen. De nieuwe regeling gaat pas in op 1 juli. Daarvoor is er nog tijd om fijn te stellen, laat de meerderheid weten.

Op de gemeenteraad zei Kevin Eeraerts (VB): "Dit is wraakroepend. De prijzen zijn effectief jaren niet aangepast maar inmiddels is de infrastructuur ook alleen maar verouderd", zegt Kevin Eeraerts (VB). Volgens Marc De Laet (sp.a) gaat het om een stijging van de verhuring van de culturele infrastructuur van 50% tot 300%. De verhuurprijs van een lokaal dat exclusief door een vereniging gebruikt wordt, stijgt van 2 naar 3 euro/m².
Jullie melken de verenigingen uit", aldus De Laet.

Jan BOEY
Foto GiPla (toneelgezelschap WTT)
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio