Antwerpen-Luchtbal opgefleurd met graffitikunst

Antwerpen-Luchtbal opgefleurd met graffitikunst

Antwerpen-Luchtbal opgefleurd met graffitikunst

Print
Twee weken lang leven graffitikunstenaars Timothy Bauwens en Steve Locatelli zich met illustratrice Eva Mouton uit op de muur aan treinstation Antwerpen-Luchtbal. Heel wat automobilisten zullen dagelijks het reusachtig graffitikunstwerk kunnen bewonderen.

Al twintig jaar zijn de twee graffitikunstenaars bezig met hun kleurrijke tekeningen. Nu is het de beurt aan de 80 meter lange en negen meter hoge muur aan station Antwerpen-Luchtbal. Volgens Timothy Bauwens is het een dankbare plaats om zijn graffiti tentoon te stellen. "Hier passeren constant mensen die de graffiti zullen kunnen bezichtigen vanuit de wagen."

Futuristische graffiti

De kleurenboost valt erg op tegenover de gewoonlijke grijze omgeving. Toch waren er vooraf enkele richtlijnen gegeven door spoorwegenmaatschappij NMBS. Zo mocht er geen typische graffiti zoals willekeurige handtekeningen gebruikt worden. "Onze kunst is vooral futuristisch en geeft de link met de stad Antwerpen weer. Het hele ontwerp draait rond de omgeving en de stad", zegt Steve Locatelli.

Spoorwegenmaatschappij NMBS ging al eerder aan de slag met graffitikunstenaars in station Antwerpen-Berchem. Dat was volgens woordvoerder van NMBS-Holding Antwerpen, Paul Van Aelst een geslaagde samenwerking. "Onze stationsmuren worden vaak besmeurd met willekeurige graffiti, en dat is onaangenaam voor zowel ons personeel als de reizigers. Door deze kunstenaars hun ding te laten doen op de muren, blijft het probleem van de graffitibeschadiging weg. Want er worden nu mooie dingen verwezenlijkt, die ook gerespecteerd worden."

Twee weken lang werken de drie kunstenaars samen met een aantal hoogtewerkers aan de muur in Antwerpen-Luchtbal. Op zondag 9 maart moet het kunstwerk helemaal klaar zijn volgens Steve Locatelli. "Dan doen we een flesje champagne open en kan iedereen van onze graffitikunst genieten."

NVDB

Foto Bert Hulselmans

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio