Europa League afgelopen voor Racing Genk

Racing Genk heeft zich niet kunnen plaatsen voor de achtste finales van de Europa League. Thuis tegen het Russische Anzhi verloren de Limburgers donderdagavond met 0-2 na een owngoal van Tshimanga (65ste minuut) en een treffer van Aliyev (72ste minuut). De heenmatch vorige week eindigde op 0-0.

drombouts

Het werd zo een debuut in mineur voor de nieuwe coach Emilio Ferrera die nu nog drie wedstrijden heeft om Play-off I veilig te stellen voor Genk, te beginnen zondag op bezoek bij Anderlecht. Genk staat nog zesde in de competitie, maar zal zich moeten reppen om AA Gent, dat op drie punten volgt, af te houden.

De wedstrijd begon zoals ze vorige week 90 minuten lang gespeeld werd: zonder veel kansen of hoogstaand voetbal. In de eerste helft waren er nauwelijks gevaarlijke fases te tellen, de 0-0 was dan ook een logische ruststand.

Even na het uur, in minuut 64, kreeg Genk het deksel op de neus. Derrick Tshimanga maakte een knullige owngoal na een eerder zwakke voorzet van Oleksandr Alijev.

Acht minuten voor tijd zorgde Oleksandr Alijev voor de genadeslag via een snelle tegenaanval. Nadat Rasim Tagirbekov in de 81e minuut rood gekregen had, ontwikkelde Genk met een man meer nog wel enigszins aanvalsdruk, maar toen was het kalf al verdronken.

Foto Jeffrey Gaens

Meer voetbalnieuws