Stadsbestuur lanceert ambitieus Fietsplan 2013-2019

Stadsbestuur lanceert ambitieus Fietsplan 2013-2019

Stadsbestuur lanceert ambitieus Fietsplan 2013-2019

Print
Mortsel - “Mortsel leverde al heel wat inspanningen voor de fietser, maar de uitdagingen blijven groot.” Zo klinkt het in het gloednieuwe Fietsplan 2013-2019 dat bol staat van de extra investeringen en maatregelen.
De maatregelen variëren en gaan erg breed: van het inventariseren van fietsbare trage wegen, betere bewegwijzering hand in hand met een functionele fietskaart tot meer comfort bieden op fietspaden, pakweg het gebruik van al dan niet elektrische dienstfietsen uitbreiden, het Fietspunt nog uitbouwen, inzetten op diefstalpreventie en Antwerpen overhalen om het Velo-uitleensysteem uit te breiden tot in Mortsel. “We maken werk van een fietstrouteplan dat alle wijken en belangrijke bestemmingen met elkaar verbindt zodat ze veilig, direct en comfortabel met de fiets bereikbaar zijn. Om dit te realiseren moeten we eerst investeren in de verbetering van de infrastructuur”, licht schepen voor Ruimtelijke Ordening en Duurzame Ontwikkeling Steve D’Hulster (sp.a; foto) toe.

Nog twee cruciale fundamenten van het totaalplan zijn veiligheid en het gemeentelijk fietsparkeerplan. “We willen gaan naar meer conflictvrij verkeer door het autonetwerk en het fietsnetwerk zoveel mogelijk te ontvlechten. Alsook, naar het voorbeeld van Antwerpen via het zogeheten GIS-systeem, om verkeersovertredingen die fietsers in gevaar brengen consequenter te laten aanpakken door de politie.” Het fietsparkeerplan mikt erop dat zowat alle fietsers hun tweewieler comfortabel kunnen stallen. “We engageren ons om aan alle openbare gebouwen, de haltes van openbaar vervoer en langs de winkelassen degelijke stallingen te voorzien. Beugels, fietsnieten en waar mogelijk overkappen we. We gaan ook erg kordaat optreden tegen slecht gestalde fietsen die voor gevaarlijke of hinderlijke situaties zorgen.”

Seppe SLAETS

Foto Dirk Van de Velde
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio