Geen overrompeling voor première 'Witse, de film'

Print
Donderdagavond ging in Kinepolis Antwerpen 'W. (Witse)' in première, de langspeelfilm waarin de bekende commissaris uit Halle nog een laatste keer uithaalt. Opvallend was de matige opkomst van castleden en BV's.

Bij avant-premières van Vlaamse films is het doorgaans flink drummen op de rode loper. Met dertig bekende genodigden bleef het aantal VIP's donderdag ver beneden het gemiddelde. "Dat is een bewuste keuze", zegt Annelies Vrijdag van Independent Films. "We gaven de voorkeur aan alle medewerkers die negen seizoenen lang hebben bijgedragen tot het succes van de tv-serie."

Ook bij de traditionele groepsfoto na de sterlegging was het niet bepaald over de koppen lopen. Mathijs Scheepers en Katelijne Verbeke gaven verstek. Scheepers stond in Turnhout op de planken, Verbeke is met vakantie. Ook niet van de partij: Wim Opbrouck. "Dat is het lot van acteurs", legt Wim uit. "Ik steven af op de première van 'Parsifal'. Of ik de film later ga bekijken? Uiteraard."

Dat buiten Damen niemand van de cast uit de tv-serie de eindgeneriek van de langspeelfilm haalde, valt volgens Hubert makkelijk te verklaren. "In de laatste aflevering ging mijn personage met pensioen. De oude ploeg opnieuw optrommelen zou niet echt geloofwaardig zijn geweest."

In 'W.' keert Witse terug naar zijn geboortestreek om er de moordenaar van zijn nichtje op te sporen. Het duurt niet lang voor de eigenwijze inspecteur in aanvaring komt met de lokale politie. "Witse is nog geen haar veranderd. Het is en blijft een smeerlap", lacht Hubert.

De kans op een 'Witse'-sequel is volgens Damen onbestaande. "Dat heb ik de makers van meet af aan duidelijk gemaakt: ik maak maar één film. Punt."

'W. (Witse, de film)' zit vanaf 5 maart in de zalen.

Peter Briers

Foto Patrick De Roo


MEEST RECENT