Staking vermeden bij Mediahuis

Staking vermeden bij Mediahuis

Staking vermeden bij Mediahuis

Print
Bijna 77% van de medewerkers van Mediahuis - de fusie van de uitgeverijen van Het Belang Van Limburg, Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en De Standaard - heeft donderdag het herstructureringsplan van de directie verworpen. Maar slechts 31 procent is bereid tot stakingen, bij Gazet van Antwerpen is dat 41 procent.

Na een stakingsdreiging legde de directie een nieuw voorstel voor. Daarin worden er nog 185,6 voltijdse banen geschrapt, in plaats van 205. "Nadat een aantal mensen het bedrijf uit eigen beweging verliet, gaat het nog om 138 ontslagen", zegt Hans Schippers van de socialistische bediendenvakbond BBTK. "Dat zijn er duidelijk nog te veel. Dit plan wordt niet gedragen door de werknemers. De meerderheid van de mensen wil niet aansturen op een conflict. Maar de directie kan dit plan niet zomaar door onze strot rammen. Er is nog een lange weg te gaan. Ik sluit niet uit dat er straks toch nog acties komen."

Voor de directie kan er niet meer aan het plan gesleuteld worden. "Als gevolg van het overleg zullen er wat minder jobs sneuvelen. Maar nu is de rek eruit, anders brengen we het hele project in gevaar", zegt Frank Jaspers, communicatiemanager bij Mediahuis. "Dat de werknemers niet blij zijn met een plan dat zo veel offers vraagt, begrijpen we. We leggen deze stemming zeker niet naast ons neer. Maar we zijn blij dat men ervoor kiest om het conflict te vermijden en constructief verder te praten. Het is nu tijd om fase 1 van het overleg af te sluiten en de gesprekken over het sociaal plan te starten."

Het doel van de directie blijft dat iedereen tegen het begin van de zomer "op zijn plaats zit, maar zonder de verslaggeving van de verkiezingen en het WK voetbal in gevaar te brengen".

RALI

.

Nu in het nieuws