Aandeel bpost vervangt ThromboGenics in Bel20

Het aandeel van het postbedrijf bpost, dat eind juni pas naar de beurs trok, maakt vanaf 24 maart deel uit van de Bel20, de index van steraandelen op de Brusselse beurs. Bpost neemt de plaats in van het Leuvense biofarmabedrijf ThromboGenics, dat verhuist naar de Bel Mid-index. Dat meldt beursoperator NYSE Euronext donderdag.

drombouts

ThromboGenics noteerde pas sinds maart vorig jaar in de Bel20. Het aandeel startte in de sterindex met een waarde van 42,97 euro, maar zakte sindsdien meer dan 50 procent. Donderdag sloot het aandeel af op 21,40 euro. Eerder deze week maakte het biofarmabedrijf bekend zijn "strategische opties" te onderzoeken.

Bpost trok in juni naar de beurs. De openingskoers bedroeg 14,50 euro. Donderdag sloot het postaandeel op 15,25 euro. NYSE Euronext beslist op basis van de cijfers op 31 januari over de samenstelling van de index. De eventuele veranderingen worden doorgevoerd op de derde vrijdag van maart (dit jaar is dat 21 maart), na beurssluiting. De nieuwe samenstelling prijkt dus vanaf 24 maart op de tabellen.

Belga

Vastgoed

Jobs in de regio