Leerlingen en leerkrachten Regina Pacis fietsen 20.000 km voor Damiaanactie

Leerlingen en leerkrachten Regina Pacis fietsen 20.000 km voor Damiaanactie

Leerlingen en leerkrachten Regina Pacis fietsen 20.000 km voor Damiaanactie

Print
Hove - Ieder jaar organiseert Regina Pacis in Hove een solidariteitsweek. “Dit jaar is onze actie heel speciaal”, vertelt Tom Verlinden (27), leerkracht lichamelijke opvoeding. “Van 24 tot 28 februari fietsen we op onze hometrainers in de turnzaal, 20.000 kilometer, de afstand van Hove naar Bangladesh en terug.” De opbrengst gaat naar de Damiaanactie.
“Vorig jaar trokken 10 leerlingen en 5 leerkrachten van onze scholengemeenschap tijdens de krokusvakantie met de Damiaanactie op inleefreis naar Bangladesh”, vertelt Verlinden. “Zij verkenden het land met de fiets en bezochten verschillende Damiaanziekenhuizen.” Overal waar ze kwamen werden ze met de harde realiteit geconfronteerd. “Maar naast ziekte en armoede, zagen ze toch de kracht en het positivisme van de Bengalen”, stelt de geëngageerde turnleerkracht. “Dat beeld liet hen niet los.” Daarom gaat Regina Pacis dit jaar over tot actie. “Naaste de traditionele stiftjesverkoop organiseren we dit jaar een echte solidariteitsweek van 24 tot en met 28 februari.”

Directie en leerkrachten vinden het belangrijk dat de leerlingen bewust worden gemaakt van het feit dat de wereld niet stopt aan de landsgrenzen. “Vele sprekers kwamen reeds getuigen over de penibele situatie waarin vele Bengalen zich bevinden”, weet Verlinden. “En op woensdag 26 februari stond de hele school tijdens een viering even stil.” Maar volgens de leerkracht lichamelijk opvoeding is enkel stil staan geen optie. “Daarom gaan we met de ganse school trachten 20.000 kilometer te fietsen. De afstand tussen onze school en Bangladesh en terug.” In de turnzaal zijn 27 hometrainers opgesteld om tijdens de lessen lichamelijke opvoeding en onder de speeltijd met z’n allen de vooropgestelde kilometers af te leggen. “Alle leerlingen hebben zich laten sponsoren”, verduidelijkt Verlinden. “Momenteel hebben we ruim 10.000 euro in het laatje.”

Patrick Vandyck
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio