Reynders stelt 'Vlaamse versie' voor van politieke biografie in Antwerpen

Reynders stelt 'Vlaamse versie' voor van politieke biografie in Antwerpen

Reynders stelt 'Vlaamse versie' voor van politieke biografie in Antwerpen

Print
Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) stelde donderdag de Nederlandstalige versie van zijn biografie 'Zonder Taboes' voor in de Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

De Nederlandstalige versie van het interviewboek van journalisten Martin Buxant en Francis Van de Woestyne moet de Vlaamse lezer Reynders beter leren kennen, niet toevallig in de aanloop naar de verkiezingen van 25 mei. Net zoals de titel het suggereert, gaat Reynders volgens de auteurs in 'Zonder taboes' geen enkel onderwerp uit de weg.

Buxant en Van de Woestyne hadden urenlange gesprekken met hem over zijn politieke loopbaan: van de invloed van zijn mentor Jean Gol over zijn in Vlaanderen fel bekritiseerde rol als minister van Financiën tot de regeringsonderhandelingen van 2007 en 2010. In 2007 was hij zelfs een tijdje in beeld als mogelijke premier van een oranje-blauwe regering, die droom heeft hij naar eigen zeggen nog niet opgegeven. "Ik zeg niet dat ik kandidaat ben, maar ik ben wel beschikbaar", verwoordde hij zich donderdag. Bij de verkiezingen trekt Reynders de Brusselse MR-Kamerlijst.

Dat hij in die positie ook Vlaamse stemmen kan gebruiken, is een van de redenen waarom zijn biografie precies nu ook in het Nederlands verschijnt, inclusief een nieuw hoofdstuk dat specifiek over Vlaanderen handelt. "Na de splitsing van BHV zal het voor de Vlamingen moeilijk zijn om in Brussel nog verkozenen te krijgen. Het is daarom nu aan mij om te laten zien wat ik voor hen kan doen", zegt Reynders.

Belga

Foto FRSI
MEEST RECENT