Tot twee jaar cel voor zwendel in gestolen fietsen

Tot twee jaar cel voor zwendel in gestolen fietsen

Tot twee jaar cel voor zwendel in gestolen fietsen

Print
Luc V. (60) en zijn zoon Kenny (26) uit Antwerpen zijn donderdag veroordeeld door de Antwerpse strafrechter voor een grootschalige zwendel in gestolen fietsen. Bij verschillende huiszoekingen werden in totaal bijna duizend tweewielers terug gevonden.

Vader en zoon boden de fietsen te koop aan op het internet. Daarvoor kregen de twee respectievelijk twee jaar cel en een werkstraf van 300 uur, beiden moeten ook een boete van 600 euro betalen. De politie kwam de zwendel twee jaar geleden op het spoor.

De beklaagden huurden een magazijn in Hoboken en zeulden de fietsen af en aan. Dat vond een andere huurder verdacht en lichtte daarom de politie in. Die betrapte Kenny V. later op heterdaad toen hij op de Plantin en Moretuslei in Antwerpen een fiets aan het stelen was. De jongeman had een gebroken hangslot in de hand en beweerde dat het om zijn fiets ging. Tijdens een huiszoeking in het magazijn van de zwendelaars trof de politie 261 fietsen aan.

Uit verder onderzoek blijkt dat de Luc V. en zoon Kenny ook magazijnen huurden in Deurne en Temse. Ook daar botste de politie op een heuse buit. Ze troffen er 725 fietsen en fietskaders, fietssloten, een paar motorfietsen en wat aanhangwagens in beslag.

Belga

Foto: GECO

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio