Zes geseinden en twee illegalen gevat

Print

Zes geseinden en twee illegalen gevat

In Antwerpen heeft donderdag een grote gecoördineerde controleactie plaatsgevonden in een appartementsgebouw op de hoek van de Plantin en Moretuslei en de Van den Nestlei. Dat meldt de Antwerpse lokale politie.

Zowel de woonkwaliteit van het pand, een voormalig rusthuis, als de huidige bewoners werden gecontroleerd. Er werden onder meer zes geseinde personen aangetroffen en twee personen die illegaal in het land verblijven.

Aan de actie namen naast de lokale politie ook de diensten Bouwtoezicht en Woontoezicht van de stad Antwerpen, de Dienst Vreemdelingenzaken en de Vlaamse Wooninspectie deel. In totaal werden 46 wooneenheden op de zesde verdieping van het voormalige rusthuis gecontroleerd op het naleven van de huidige normen inzake woonkwaliteit.

Te kleine en ongeschikte kamers

De verschillende diensten kwamen ter plaatse tot de conclusie dat er een aantal kamers ongeschikt zijn omdat ze te klein zijn. Daarnaast stelden ze ook een aantal stedenbouwkundige inbreuken vast. Omdat er geen onmiddellijk gevaar was, moest het gebouw echter niet verzegeld worden. De meeste bewoners konden achteraf dan ook gewoon weer naar binnen.

Intussen moesten 30 aanwezigen een identiteitscontrole ondergaan. Daaruit bleek onder meer dat twee onder hen illegaal in het land verblijven. Eén van de illegalen kreeg het bevel het land te verlaten, het dossier van de andere zal door de Dienst Vreemdelingenzaken verder worden behandeld. De politie trof ook zes geseinde personen aan. Uiteindelijk werden twee personen gerechtelijk aangehouden: één met het oog op gevangenneming en één voor internering.

Foto's FRBE / SARE

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio