'Bear Grills' maant jongeren aan om naar "f***** school" te gaan

'Bear Grills' maant jongeren aan om naar f***** school te gaan

'Bear Grills' maant jongeren aan om naar "f***** school" te gaan

Print
Rachid Abourig (36) is onder zijn pseudoniem 'Bear Grills van Antwaarpe' aan een razendsnel tempo naam aan het maken in Antwerpen en ver daarbuiten. De geboren en getogen Antwerpenaar met Marokkaans bloed wordt fel gesmaakt omwille van de filmpjes die hij aan de lopende band op zijn facebookpagina plaatst. In zijn laatste filmpje maant hij, in zijn geheel eigen stijl, jongeren van vreemde origine aan om naar "F**** school" te gaan, als ze er willen komen in het leven.

De laatste dagen werden de filmpjes waarin 'Bear Grills' in zijn BMW in ongekuist Antwerps commentaar geeft op de actualiteit flink gedeeld op de sociale media. Vooral zijn commentaren op de pandahype en op Pieter Loridon met zijn losse handjes, werkten bij velen op de lachspieren.

In zijn laatste filmpje schetst 'Bear Grills' een somber beeld over 50 jaar migratie. "Onze ouders zijn naar hier gehaald om in de mijnen te werken. Ze moesten maar een ding begrijpen: 'Doe dit, doe dat' en moesten alleen maar ja-knikken. Vroeger was het werken en uwe smoel houden. Dat was verkeerd, maar nu is het anders." Hij geeft een goede raad mee aan de jongere Antwerpenaren van Marokkaanse origine. "Als jullie niet in de mijnen willen werken, dan moet je naar school gaan. Maak u school af, ga verder studeren, of anders ben je gewoon een stukske stront en kakken ze op u."

Bekijk het filmpje:

.

Nu in het nieuws