Protestactie bij Aldi afgelopen

Protestactie bij Aldi afgelopen

Protestactie bij Aldi afgelopen

Print
De protestactie bij de Aldicentrale in Roeselare is donderdagmiddag beëindigd. Dat gaf de bediendenvakbond LBC-NVK mee na overleg met de directie. Het dispuut draaide rond het openen van de Aldi-filialen op zondag, dat donderdag in de prullenmand werd gegooid.

Woensdag blokkeerden de vakbonden de poorten van de hoofdzetel van de Aldi-distributiecentrale voor West-Vlaanderen, het Meetjesland en Henegouwen. Die is in Roeselare gevestigd. De acties hielden de hele nacht aan. Ook de chauffeurs die moesten zorgen voor de bevoorrading van de filialen in de ruime regio, toonden zich solidair en steunden de actie. Door het protest bleven de meeste filialen aan de kust gesloten. Ook filialen in toeristische centra, zoals Kortrijk, hielden de deuren toe. Ook donderdag bleven de meeste vestigingen dicht.

Vorige week was er ook al een actie. Toen deelden de vakbonden pamfletten uit aan de Aldi in Oostende. Ook enkele politici zoals Roel Deseyn (CD&V) en Aaron Ooms (sp.a) steunden ter plekke de actie.

De vakbonden namen de plannen van de directie niet. Er was namelijk geopperd om de filialen op zondagen in toeristische centra en tijdens bepaalde periodes open te houden.

Na een vergadering donderdagochtend werd het item van tafel gehaald. Dat was meteen ook het eindsignaal van de protestactie.