"Vlaanderen verliest één van zijn kleurrijkste kunstfiguren"

Vlaanderen verliest één van zijn kleurrijkste kunstfiguren

"Vlaanderen verliest één van zijn kleurrijkste kunstfiguren"

Print
"Met het overlijden van Jan Hoet verliest Vlaanderen één van zijn kleurrijkste en belangrijkste kunstfiguren". Dat zegt Vlaams minister-president Kris Peeters in een reactie op het overlijden van Jan Hoet. Peeters biedt ook in naam van de Vlaamse regering zijn medeleven aan met de familie en vrienden van Hoet.

"Tot ver buiten onze grenzen staat de naam 'Jan Hoet' synoniem voor kritisch en controversieel, maar ook voor pionierswerk, een wereldvermaard vakman. We verliezen vandaag een man die niet alleen zelf gepassioneerd was door kunst, maar er ook op een onnavolgbare en meeslepende manier over kon vertellen. Daardoor heeft hij er eigenhandig voor gezorgd dat ontelbare Vlamingen geïnteresseerd geraakten in kunst", aldus Peeters.

Volgens Peeters is Hoet ook "te vroeg" overleden. "Als je hem hoorde vertellen, zelfs in de laatste maanden van zijn leven, dan hoorde je dat hij nog boordevol plannen zat. Die plannen zal hij niet meer kunnen uitvoeren. Maar zijn nalatenschap - met het prachtige SMAK in Gent voorop - zal ervoor zorgen dat zijn werk een blijvende stempel zal blijven drukken op de Vlaamse cultuurwereld", besluit minister-president Peeters.

Lees ook: Kunstpaus Jan Hoet (77) overleden

Belga
Foto Belga

.

Nu in het nieuws