Colmargebouw aan Wezenberg wordt gestript

Print

Colmargebouw aan Wezenberg wordt gestript

Het restaurant Colmar Wezenberg draait het komend weekend zijn laatste dagen in deze vorm. Vanaf maandag 3 maart sluit het twee maanden. Bedoeling is de vernieuwbouw rond het einde van april, uiterlijk 1 mei aan het publiek te tonen.

De verbouwing van de Colmar Wezenberg past in het rijtje van vernieuwingen waarmee de Colmar-groep bezig is. In totaal worden negen restaurants verbouwd. Tijdens die opfrissingswerken krijgen alle Colmarvestigingen dezelfde basiskenmerken.

Hoewel Colmar Wezenberg een zeer kenmerkende rotonde van glas is, is het paradoxaal genoeg een donker restaurant. “Het dak komt hoger te liggen, zodat er meer natuurlijk licht binnenvalt. We schuiven de tafels weer tegen de ramen, zodat er communicatie is met de buitenwereld", zegt architect Peter Roekens.

Die communicatie moet er ook in de avondlijke uren zijn. Daarom opteerden de architecten voor een grote, cirkelvormige lusterpartij, die niet alleen het buffet eronder oplicht, maar die ook natuurlijk licht binnenlaat.

Het restaurant blijft natuurlijk eigendom van de stad, via AG Vespa. In ruil voor de goede zorg en de verbouwingen kreeg Colmar een nieuw handelshuurcontract van 27 jaar voor het restaurant, dat gevestigd is op wat vroeger schijnbaar het hoogste punt van Antwerpen was.

Reeks renovaties

Voor Colmar is dit de laatste van de negen renovaties. Die zijn begonnen met de renovatie van het restaurant langs de A12 in Aartselaar. Ook Merksem is intussen verbouwd. Buiten Antwerpen heeft Colmar vestigingen in Groot-Bijgaarden, Drogenbos, Woluwe, Oostakker en Sint-Denijs-Westrem.

JVB
Foto's LuMa

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio